Sieviešu izlases Atvadu spēle

.
04.07.11 Par izlases izformēšanu ir atbildīga Žogota

Otrā jūlija vakarā par aiziešanu no izlases paziņoja Baško, Dikeoulakos, Kubliņa... Visticamāk, izlasē nespēlēs arī Jansone - pagaidām neko nesaka, jo pastāv iespēja, ka par treneri iecels viņas māti, kurai nevar atteikt [edit : 05.07.11 19.57 Jansone pa LTV : "es jūtu, ka izlasē vēl daudz ko varu izdarīt, visticamāk spēlēšu arī nākamgad"].
Bez Žogotas, Baško un Kubliņas izlasei nav perspektīvas - grieķu trenerim tāds darbs nav vajadzīgs.

Vainīgo atrast ir viegli - viennozīmīgi Žogota.
2009. gadā mūsu labākā spēlētāja
25 gadu vecumā aizvadīja savu pēdējo spēli izlasē,
tādējādi rādot pretvalstisku piemēru pārējām basketbolistēm.
Žogotai pietrūkst mugurkaula, lai drosmīgi pateiktu "izlasē vairs nespēlēšu". Tā vietā viņa izlokās ar ikreizējiem mīkstmiesīgiem atteikumiem, kas formulēti atkarībā no situācijas. Šogad aizbildinājums bija "nogurums no basketbola" - to varētu saprast, ja vien nebūtu pagāšgada atruna "mana prioritāte ir Amerika... izlase man traucē". Mūsu izlases pieredzējušās spēlētājas nav zosis, kuras tik viegli var piemuļķot. Žogota ar viņām jau ilgu laiku pat nekontaktējas. Tur taču viss skaidrs - tās ir beigas!

02.07.11 pl 19
Latvija - Lietuva 56:75 (LIVE : stats , video)

01.07.11 Pirms spēles...

Iespējams, šī ir Sieviešu izlases atvadu spēle...
4 reizes pēc kārtas bija Eiropas astoņniekā.
4 gadus pēc kārtas bija valsts labākā komanda.
Šogad izlases treneris teica : "man ir pārliecība, ka pēc šī turnīra vairākas pamatspēlētājas beigs karjeru izlasē" (14.06.11 SA).
Lai noteikti pagarinātu šīs izlases mūžu, tagad bija jādabū ceļazīme uz OKT 2012, tomēr tas neizdevās...

3 galvenās kandidātes uz aiziešanu tiek minētas :

1. Gunta Baško
Pēc sezonas beigām Polijā parādījās baumas, ka Baško šovasar grasās pārtraukt basketbolistes karjeru, apprecēties un kļūt par māmiņu. Minēto vēlāk apstiprināja viņas kluba viceprezidents. Pagaidām viņa to neapstiprina tieši, toties ir devusi konkrētu mājienu caur puķēm : "Jūlijā, kad sāksies atvaļinājums, ar simt procentu lielu darba atdevi varēšu gatavoties lielajam notikumam - skaistākajam mirklim sievietes mūžā" (06.06.11 NRA). Protams, var diskutēt, ko nozīmē "skaistākais mirklis sievietes mūžā"...

2. Ieva Kubliņa
Pēdējos gados uz izlasi viņa vairs tik ļoti neraujas kā agrāk. Ir arī apliecinājums : pēc sezonas esot bijusi nogurusi un apsvērusi izlasē šovasar nespēlēt (17.06.11 Diena).

3. Liene Jansone
Nekur nav minēts iemesls, kāpēc viņa varētu aiziet. Tieši otrādi - videointervijā teica, ka ļoti vēlas spēlēt izlasē (13.05.11 Apollo). Varētu padomāt, ka pametīs izlasi līdz ar savu draudzeni Baško (bet tas vēl nav teikts).

Elīna Babkina ?
Nākamgad varbūt spēlēs WNBA un izlasei nevarēs palīdzēt.

Amerikāņu studentes gandrīz droši netiks uz izlasi (Priede, Vītola, Klintsone u.c), jo EČ kvalifikācijas laikā viņām ir jābūt savās koledžās.

Izlases eventuālās vilcējas 2012
Babkina ?
Kārkliņa
Niedola
Putniņa
Tamane / Brumermane
.