03.09.10
LBS prezidents Ojārs Kehris par Sieviešu izlasi
izvilkumi no BNS

"Sieviešu izlases jaunās basketbolistes Elīna Babkina un Sabīne Niedola spēja ne tikai palīdzēt, bet arī uzņemties atbildību. Viņas sevi parādīja kā ļoti būtiskas spēlētājas pozīcijās, kas izlasei ir ļoti svarīgas."

"Patīkams pārsteigums bija Sabīnes Niedolas veiksmīgā iejušanās kā ārējās līnijas spēlētājai. Ierastajā spēka uzbrucējas pozīcijā viņai konkurēt būtu grūti, un arī auguma centimetri daudz ko izšķir. Priecājos, ka izlases galvenais treneris Georgs Dikeulakoss uzdrīkstējās basketbolisti iemēģināt jaunā ampluā. Būtu lieliski, ja ar Niedolu kāds varētu pastrādāt individuāli, lai basketboliste labāk apgūtu ārējās līnijas spēlētājai specifisko tehniku un arī taktiku. Dievs ir apveltījis viņu ar ļoti labām dotībām un spēles izjūtu, ko ir grūti iemācīt. Kā ārējai spēlētājai Niedolai ir ļoti labas iespējas progresēt, lai kļūtu par izcilu spēlētāju Latvijas izlasei ļoti vajadzīgā pozīcijā."

"Latvijas Sieviešu izlases spēles parādīja, ka komandā visas meitenes ir labas spēlētājas, tomēr tas nav gluži tas pats, kas būt lielām spēlētājām. Liela spēlētāja spēj jebkuru vai vismaz gandrīz jebkuru spēli aizvadīt augstā līmenī. Šajā ciklā redzējām, ka mūsu līderēm bija lieliskas spēles, taču bija arī kritumi, un tas ir potenciāls viņu izaugsmei."

"Nospēlēt labi katru spēli nenozīmē obligāti iemest daudz punktu. Pat tādām zvaigznēm kā Braients, Ilgausks vai Taurasi ir dienas, kad tik labi metienos neveicas. Izcili spēlētāji arī dienās, kad nav laba metiena, sevi parāda cīņā par bumbu, dala piespēles un strādā aizsardzībā, ar to dodot izšķirošu ieguldījumu komandas panākumos. To nevar iemācīt treneris - tas ir katra individuālais darbs ar sevi, kas ir grūta lieta."

"Arī spēlējot bez iepriekšējo gadu līderes Anetes Jēkabsones-Žogotas Latvijas basketbolistes parādījušas, ka ir Eiropas un līdz ar to arī pasaules basketbola elitē. Savukārt, lai izmantotu visu komandas potenciālu, pieredzējušajām basketbolistēm vajadzētu gandrīz vai katru spēli nospēlēt tuvu savam labākajam līmenim. Iniciatīvu uzņēmās Gunta Baško un atsevišķas spēles aizvadīja izcili, labi cīnījās Ieva Kubliņa, bet visās spēlēs komandu vilka Zane Tamane."