Mūsējo eiroReitings - pirmsSvētku biļetens

22.12.10
Mūsu Sapņu spēlētājas Eirolīgā un Eirokausā
EFF pirmsSvētku kārta

Strauji tuvojas Ziemassvētku-Jaungada brīvdienas.
Šonedēļ spēlē tikai 4 mūsējās. Par 9. kārtu to ir grūti nosaukt. Kopsummā nevienai nebūs vairāk par 8 spēlēm.
Līdz ar to šo biļetenu droši varam saukt par pirmsSvētku kārtu.

+26 Kubliņa (Gyor , Eurocup)
Kubliņa nospēlēja gluži kā ziedu laikos - 2004. gada kvalifikācijā. Zīmīgi, ka abos gadījumos viņa spēlēja kā 5. numurs situācijā, kad tajā pozīcijā nav citu, ko likt. Atšķirībā no 2004. gada, šoreiz pretspēlētājas bija zemāka līmeņa. Līdz ar šo izrāvienu mūsējo eiroReitinga kopvērtējumā Kubliņa jau pūš vadošajai Tamanei pakausī.
Pirms Eirokausa 1/16-fināla atbildes spēles ienāca sliktas ziņas : smagsvarniece Olajuwon ir lauzusi līgumu, un Vida nevar palīdzēt traumas dēļ - tādējādi ģērietēm nav 2 piecinieka spēlētājas. Pirmajā spēlē bija tikai +7 : videorullītis .



+20 Putniņa (Arras , Eurocup)
Pēc pirmā puslaika viņas pārdabiskā +22 efektivitāte solīja kaut ko vēl neredzētu. Tomēr spēles turpinājumā viņa sataisīja piezīmes un nosēdās uz soliņa. Putniņai uzradusies jauna pozicionālā konkurente - no rehabilitācijas atgriezusies lokālā mīlule Amant, kura svētdienas mačā jau spēlēja daudz. Pirms Eirokausa 1/16-fināla atbildes spēles bija skaidrs, ka Arras tiks tālāk, jo pirmajā spēlē bija +30.



+8 Jansone (Venezia , Eurocup)
Pirms Eirokausa 1/16-fināla atbildes spēles venēcietes jutās komfortabli, jo tagad savās mājās pret šo pretinieci pirmās spēles +13 handikapu iespējams atdot tikai force major gadījumā. Komanda bez problēmām kvalificējās nākamajam etapam. Līdz šim Eirokausa spēļu līmenis ir bijis visai švaks, bet no 1/8-fināla sāksies jau drusku nopietnāki mači.


+6 Niedola (Nantes , Eurocup)
Pirms spēles nantiešu treneris slīga grūtsirdībā un franču presei žēlojās : nākamsezon Niedolu vairs nevarēs atļauties, jo viņas cena aug; grib tādu spēlētāju kā ģēriešu Carson, tomēr viņa ir tik dārga, ka par to naudu var dabūt trīs citas spēlētājas; nepatīk Eirokausa spēles, kurās jau iepriekš zināms, ka stabili uzvarēs; neslēpa šī vakara 1/16-fināla atbildes spēles plānu un pat publiskoja to : videorullītis .
Niedolai sanāca reti skumjš vakars : iepriekš viņa trijos rādītājos bija komandas vadošā (pts, reb, st), bet tagad nekā tāda vairs nav; iepriekš mūsējo eiroReitnga kopvērtējumā viņa mina uz papēžiem vadošajai Tamanei, bet tagad no otrās vietas atkrita uz ceturto.



pirmsSvētku kārtā nespēlē
Babkina (Lotos Gdynia , Euroleague) - nākamā spēle nākamgad.
Baško (Wisla , Euroleague) - traumas dēļ nopietna spēlēšana jāatliek uz nākamo gadu.
Brumermane (Mondeville , Euroleague) - nākamā spēle nākamgad.
Jēkabsone (Sparta&K , Euroleague) - nākamā spēle nākamgad.
Kārkliņa (TTT Rīga , Euroleague) - nākamā spēle nākamgad.
Tamane (MKB Sopron , Euroleague) - nākamā spēle nākamgad.


Vidējais EFF : 8 kārtas + pirmsSvētku kārta
Tamane +15.6 (astoņas spēles) , Kubliņa +15.4 (astoņas spēles) , Putniņa +14.2 (sešas spēles) , Niedola +14.1 (astoņas spēles) , Jansone +13.2 (piecas spēles) , Babkina +12.3 (septiņas spēles) , Brumermane +9.0 (astoņas spēles) , Jēkabsone +7.5 (astoņas spēles) , Baško +4.0 (viena spēle) , Kārkliņa +2.7 (septiņas spēles) .

Summārais EFF : 8 kārtas + pirmsSvētku kārta
Tamane +125 (astoņas spēles) , Kubliņa +123 (astoņas spēles) , Niedola +113 (astoņas spēles) , Babkina +86 (septiņas spēles) , Putniņa +85 (sešas spēles) , Brumermane +72 (astoņas spēles) , Jansone +66 (piecas spēles) , Jēkabsone +60 (astoņas spēles) , Kārkliņa +19 (septiņas spēles) , Baško +4 (viena spēle) .


IEPRIEKŠ :
8. kārta
7. kārta
6. kārta
5. kārta
4. kārta
3. kārta
2. kārta
1. kārta