Mūsējo eiroReitings - biļetens Nr. 8

17.12.10
Mūsu Sapņu spēlētājas Eirolīgā un Eirokausā
EFF 8. kārta

Trešdienas vakarā Sieviešu Leģiona vadībā notika drūzmēšanās - reitinga galvgalī bija uzreiz 3 ar vienādu +15 efektivitāti!
Tomēr nākamajā vakarā viņām nekaunīgi aizlīda priekšā 3 citas!


+20 Niedola (Nantes , Eurocup)
Šosezon viņa ir visefektīvākā jau 3 no 8 biļeteniem. Šoreiz EFF ir 2x labāks par punktiem - tā ir klase - jebkurā komandā tādas spēlētājas ir ļoti vajadzīgas. Niedola būs FIBA Young Player of the Year, - pirms spēles Jumtalapa sludināja droši, jo viņa nepārdegs - meitenei ir ļoti vēsa galva!



+19 Jansone (Venezia , Eurocup)
Pavisam drusku pietrūka līdz ideālajai statistikai. Spēles protokolā par viņu bija tikai pozitīvas atsauksmes līdz brīdim, kad uz beigām vienu nopūdelēja, un tas arī palika vienīgais nepatīkamais ieraksts, jo treneris viņu uzreiz norāva malā un laukumā vairs nelaida. Aptuveni stundu Jansone varēja būt laimīga, ka viņai šonedēļ ir vislabākā efektivitāte. Laimes mirklis bija īss, jo drīz vien mūsu "mazais monstriņš" nekautrējās aiziet viņai garām.



+17 Kubliņa (Gyor , Eurocup)
Šonedēļ no mūsējām viņai bija beidzamā spēle. Pēc pirmā puslaika viņas varenā +15 efektivitāte vēstīja, ka šoreiz viņa būs tā labākā. Tomēr otrajā puslaikā Kubliņa nometa apgriezienus un samierinājās ar cilvēcisku statistiku.


+15 Brumermane (Mondeville , Euroleague)
Viņa tik labi aizpildīja savas 32 minūtes, ka tikmēr komandas treneris mača rezultatīvāko spēlētāju izmantoja tikai 18 minūtes!
Ļoti vajadzēja uzvaru, bet pretiniecēm vajadzēja vēl vairāk.
Pēc sāpīga zaudējuma izkļūšana no grupas ir zem liela jautājuma.



+15 Babkina (Lotos Gdynia , Euroleague)
It kā labais +15 šoreiz izskatās gaužām nožēlojams uz viņas pretspēlētājas +39 fona. M.Reid ir šīs sezonas Eirolīgas lielākais atklājums. Lotos vidēji spēlē ielaiž 87.4 punktus - tas ir ārprāts!
Izlasē būs jāmāk spēlēt arī aizsardzībā...
Komandas gūto un ielaisto punktu attiecība sliktāka ir tikai TTT.



+15 Putniņa (Arras , Eurocup)
Efektivitāte 2x labāka par punktiem - tā ir klase - jebkurā komandā tādas spēlētājas ir ļoti vajadzīgas. Tiešām interesants spēles laiks : pirmajā ceturtdaļā laukumā neizgāja (ceturtdaļas rezultāts +1), bet pēdējā ceturtdaļā spēlēja pilnu laiku (ceturtdaļas rezultāts +21).



+13 Jēkabsone (Sparta&K , Euroleague)
18 minūtēs 15 punkti - tā jau ir vecā labā Jēkabsone! Varētu gausties, ka tik mazs spēles laiks... Taču, ja paskatās uz spēles rezultātu un Džeksones minūtēm, tad neviļus veidojas plats smaids :).



+9 Tamane (MKB Sopron , Euroleague)
Pirmoreiz kopš pavasara viņai ir viencipara efektivitāte!
Tamane nav monstrs - gada nogalē akumulators sāk sēsties.
Šogad viņa ir Latvijas labākā basketboliste ar tik lielu pārsvaru,
ka gada pēdējās spēles var mierīgi aizvadīt pīpējot!



+5 Kārkliņa (TTT Rīga , Euroleague)
Vienīgā mūsu Sapņu spēlētāja, kura šosezon krīt ārā no kopējā ansambļa. Bet tas nenozīmē, ka viņa ir aizmirsusi kā jāspēlē. Galvenais, lai pie izlases pienāk veselīgā stāvoklī, kas ļautu viņai saglabāt priekšrocības aizsardzībā un sprintos. Tādā gadījumā Babkinai būs brīnišķīga dubliere.



Asotajā kārtā nespēlēja
Baško (Wisla , Euroleague) - traumas dēļ nopietna spēlēšana jāatliek uz nākamo gadu.


Vidējais EFF pēc 8 kārtām
Tamane +15.6 , Niedola +15.3 (septiņas spēles) , Jansone +14.5 (četras spēles) , Kubliņa +13.9 (septiņas spēles) , Putniņa +13.0 (piecas spēles) , Babkina +12.3 (septiņas spēles) , Brumermane +9.0 , Jēkabsone +7.5 , Baško +4.0 (viena spēle) , Kārkliņa +2.7 (septiņas spēles) .

Summārais EFF pēc 8 kārtām
Tamane +125 , Niedola +107 (septiņas spēles) , Kubliņa +97 (septiņas spēles) , Babkina +86 (septiņas spēles) , Brumermane +72 , Putniņa +65 (piecas spēles) , Jēkabsone +60 , Jansone +58 (četras spēles) , Kārkliņa +19 (septiņas spēles) , Baško +4 (viena spēle) .


IEPRIEKŠ :
7. kārta
6. kārta