pēc 10 gadiem mūsu Vadošās ir Rezervistes

13.02.12

Sezonas laikā tik dramatiska situācija nav bijusi vismaz 10 gadus!
Vadošās mūsējās vienmēr ir bijušas apgādātas ar lielām minūtēm.
Bet šogad viņas ir rezervistes, un pat tālas rezervistes...

Babkina & Tamane - Fenerbahce, TUR

Turcijas līgā viesspēlētāju limits ir 3+1+1 (uz laukuma 3, uz soliņa 1, citur 1). Treneris nesen paziņoja, ka šogad Babkina spēlēs tikai Eirolīgā, jo Turcijas līgā būs Pondexter, Taylor, McCoughtry, Matovic, Tamane. Babkinas pozīcijā spēlē vietējā mīlule un nacionālā ikona Vardarli, un tagad atlikušās minūtes pienākas ilgi gaidītajai jaunpienācējai Pondexter. Skaidrs, ka Babkina ir lieka. Tikmēr uz vietu protokolā Tamane konkurē ar Matovic. Tamane ir labāka aizsardzībā, savukārt Matovic - uzbrukumā, turklāt saikne Yilmaz+Matovic ir pamatīgi ķimizējusies. Ja labākajām viesspēlētājām ir kārtībā veselība, tad Tamane paliek tribīnēs. Sanāk, ka Babkina un faktiski arī Tamane spēlē tikai Eirolīgā, kur savas nelielās minūtes viņas atstrādā ļoti kvalitatīvi. Fenerbahce mērķē uz Eirolīgas Finālu.

Te ir arī ļoti pozitīvs moments... Turcijas čempionāts beigsies neilgi pirms EČ kvalifikācijas. Tad nu mūsu labākās spēlētājas eventuāli būs labi atpūtušās, izsalkušas spēlēt un vilkt izlasi.

Niedola - Caja Rural, ESP
Savā jaunajā klubā ilgi mocījās ar kāju, bet tagad lēnām sāk spēlēt. Diemžēl (vai par laimi?) Spānijas čempionāts beigsies jau 24. martā.

Putniņa - Vici Kaunas, LTU
Eirolīgā spēlēja nelielas minūtes. Tagad palikusi Lietuvas un Baltijas līga. Pret lietuviešu Top-4 komandām spēlēs laiks ir mazāks nekā viņas vidējais.

Brumermane - Schio, ITA
Pēc muguras traumas sa(ap?)ārstēšanas viņa ir izkritusi no viesspēlētāju rotācijas un vietējā līgā laukumā parādās reti. Dažas minūtes dabū Eirolīgā.


No mūsu vadošajām spēlētājām ar savām minūtēm apmierinātas ir tikai Kārkliņa un Jansone.

Mūsu bijušās vadošās... Eirolīgā un Francijā Kubliņa samierinās ar 20 min. Eirokausā un Krievijā Baško tiek tās pašas 20 min. Savukārt Jēkabsone ārstējas un šosezon vairs nespēlēs.