Mūsējo eiroReitings - biļetens Nr. 5

25.11.10
Mūsu Sapņu spēlētājas Eirolīgā un Eirokausā

Jau divas nedēļas Sieviešu Leģiona priekšgalā ir tīneidžere Niedola.

EFF 5. kārta

+20
Niedola (Nantes , Eurocup)
Atkal viņa pamanījās ieņemt visEfektīvāko vietu starp mūsu Sapņu spēlētājām. Šoreiz tas nebija pārāk grūti, jo pretī nāca pusanonīmas portugālietes, kuras jau bija zaudējušas cerības tikt tālāk. Līdz ar to "skrien un met" spēlē bija iespēja uzpumpēt labu koeficientu. Un Niedola nekautrējās šo izdevību izmantot. Viņa vēl vairāk ir nostiprinājusies kā komandas labākā punktu guvēja [screen]. Komanda droši dodas pretī 2. numuram izsēšanā pirms playoff.



+18 Jansone (Venezia , Eurocup)
Tāpat kā iepriekšējā kārtā, arī šoreiz pirmajā puslaikā bija mazefektīva, bet spēles turpinājumā kļuva patiesi bīstama. Jansone darīja, ko varēja, tomēr līdz uzvarai pietrūka draudu no ārējās līnijas. Komandai nepatīkams zaudējums, kas sola nepatīkamu numuru izsēšanā pirms playoff.



+17 Brumermane (Mondeville , Euroleague)
Pirms spēles Brumermane nomērīja pretineces ar pietiekami daiļrunīgu skatienu : "tūlīt es jums parādīšu!" (skat. foto lejāk). Viņa alka reabilitēties par saviem blāvajiem cipariem iepriekšējā kārtā. Turklāt tāpat alka nodemonstrēt, cik viņa ir varena uz savas bijušās komandas fona. Minētā dubultmotivācija bija draudīga, un tā arī realizējās iespaidīgā sniegumā. Komandai gan nācās zaudēt, jo pretī tomēr bija "ievainots un izmisis zvērs".



+15 Tamane (MKB Sopron , Euroleague)
Eirolīgas 4. labākā reboundiere un efektivitātes speciāliste atkal bija līmenī. Šoreiz drusku patraucēja viņai neraksturīgi zems divpunktnieku realizācijas procents. Tamanes traucētāja bija viena no Eiropas labākajām jaunajām centra spēlētājām (M.Vrsaljko). Komandai uzvara.



+15 Putniņa (Arras , Eurocup)
Ar kvalitatīvu sniegumu veicināja savas komandas uzvaru, kas sola pirmo vietu grupā un solīdu numuru izsēšanā pirms playoff.

+14 Kubliņa (Gyor , Eurocup)
Kā jau ierasts, viņas efektivitāte gandrīz vienmēr ir robežās no 10 līdz 15. Stabilitāte ir meistarības apliecinājums. Komandai plānotā uzvara.



+9 Babkina (Lotos Gdynia , Euroleague)
Divpunktnieki šoreiz negribēja krist. Toties izdevās 4 rezultatīvas piespēles, ar kuru palīdzību Babkina noturas kā Eirolīgas 3. labākā piespēlētāja [screen]. Komandai mazs zaudējums, kas saglabā nelielas cerības izkļūt no grupas.



+6 Jēkabsone (Sparta&K , Euroleague)
Taurasi tur vairs nav. Komandas vadība plānoja, ka šo tukšumu aizpildīs Jēkabsone, tomēr viņa to nedara... Atskaitīšana pagaidām nedraud, toties varētu nākt algas samazināšana.



-1 Kārkliņa (TTT Rīga , Euroleague)
Var jau sūkstīties, ka bija slikti ar potīti un tā tālāk... Bet kam gan tas interesē? Ja viņa būtu izmanīgāka, tad pirms spēles būtu apgādājusies ar slimības lapu, lai nebūtu jābojā sava statistika. Veselības likstas aizmirsīsies, taču protokols paliks. Komandai ļoti tonizējoša uzvara.



Piektajā kārtā nespēlēja
Baško (Wisla , Euroleague) - traumas dēļ nopietna spēlēšana jāatliek uz nākamo gadu.



Vidējais EFF pēc 5 kārtām
Tamane +17.8 , Niedola +17.0 , Babkina 14.0 (četras spēles) , Putniņa +13.0 (trīs spēles) , Jansone +13.0 (trīs spēles) , Kubliņa 11.8 , Brumermane +9.0 , Jēkabsone +4.4 , Baško +4.0 (viena spēle) , Kārkliņa +2.8 .

Summārais EFF pēc 5 kārtām
Tamane +89 , Niedola +85 , Kubliņa 59 , Babkina 56 (četras spēles) , Brumermane +45 , Putniņa +39 (trīs spēles) , Jansone +39 (trīs spēles) , Jēkabsone +22 , Kārkliņa +14 , Baško +4 (viena spēle) .



IEPRIEKŠ :
4. kārta
3. kārta
2. kārta
1. kārta