Jumtalapa gaida u20 EČ-2010 (Liepājā)

08.06.10
15. jūlijā Liepājā sāksies u20 EČ-2010.

pirmsturnīra All Stars
RinkeviciuteLTU / OuvinaESP
Forsman-GogaSWE / SolopovaLTU
NiedolaLAT / TomialowiczPOL
MalashenkoUKR / TchatchouangFRA
KrnjicSRB / LogunovaRUS

Medaļu tīkotājas
Postulēts, ka Latvijas mērķis ir "labi sagatavoties katrai nākamajai spēlei" - pieticīgi. Bet kāpēc tad mums ir konsultants un fiziskā trenere no Krievijas čempionvienības? Tāpēc, ka īstenībā mērķis ir daudz skaļāks. Galvenās pretendentes uz medaļām u20 EČ-2010 : Spānija, Francija, Krievija, Lietuva un Latvija.

Kandidātes un plāni
Latvijas 15 kandidātes paziņotas [sportac], zināmas arī pretinieču kandidātes [basketinfo]. Par pretinieču plāniem pagaidām ir maz informācijas, lielākā daļa jau uzsākušas gatavošanos, bet pārbaudes spēlējusi tikai Lietuva. Vai u18 EČ-2008 čempione un MVP Aurime Rinkeviciute šovasar spēlēs? Viņai ir problēmas ar kilogramiem...

Apšaubāmā līga
Citām u20 izlasēm no amerikāņu NJCAA nav nevienas kandidātes, bet Latvijai ir 5. Šīs līgas līmenis ir visai apšaubāms - nedaudz zemāks kā Zviedrijas līgā. Tomēr mūsu kandidātes savās NJCAA komandās ir starp 6 labākajām, bet no viņām tikai viena spēlē topkoledžā (#2) - pārējo koledžas nav pat 30niekā.
Puriņa
ļoti neapmierināta, uz turieni vairs nebrauks, paliks Latvijā. Jansone ne visai apmierināta, toties pati ļoti centusies. Klintsone apmierināta, jo tika spēcīgā komandā ar labu treneri [sporto].
............Aizvadītās sezonas NJCAA mūsu spēlētāju EFF :
Puriņa +11.9 (bilance 9-18)
Rubene +10.6 (bilance 22-10)
Priede +10.0 (bilance 22-9)
Jansone +7.5 (bilance 20-12)
Klintsone +6.1 (bilance 32-2, NJCAA komanda #2)
----------------------------------------------------
Sonka +7.3 (bilance 20-11)
Bicāne +4.9 (bilance 32-2, NJCAA komanda #2)

Amerikāņu Latvija
Bez augstāk minētajām NJCAA spēlētājām vēl mums ir 3 kandidātes no respektablās amerikāņu NCAA līgas. Citām izlasēm nebūs tik daudz amerikāniešu. Visdrīzāk mūsu 12niekā tiks 6 vai 7 "amerikānietes" - gaidāms Latvijas rekords.

Potenciālās atbirējas
No mūsu 15 kandidātēm galvenās pretendentes uz atsijāšanu varētu būt Čunda, Jansone, Gailīte, Rubene, Sturpoviča. Neko nezinot, Jumtalapa atteiktos no Čundas, Gailītes un Strupovičas - tādējādi sastāvā paliktu tikai viena nomināla pointgārde, kurai piepalīdzētu Krastiņa un Priede.

Latvijas trumpji
Sabīne Niedola. Varens administratīvais korpuss. Spēcīgs garais gals. 10 spēlētājām jau ir u20 EČ pieredze. Mājas sienas.