NĀKAMGAD vai NEKAD

10.09.10 Jumtalapas Blogbasters

satura rādītājs
jādabū Jēkabsoni
Dream Team 2011
Nākamgad vai Nekad


JĀDABŪ JĒKABSONI

Kāpēc Jēkabsone pameta izlasi?
Oficiālie iemesli - Amerikas līga kā jauns izaicinājums, iespēja pilnveidoties, materiālie apsvērumi. Tas viss ir saprotams, bet īstenībā tie ir tikai blakus iemesli. Galvenais iemesls visdrīzāk ir bēgšana no realitātes - nedabūja EČ gribēto, Zvirgzdiņa aiziešana, labākais jau pagātnē, zaudēta motivācija [Zvirgzdiņa organizētais hostings deva iespēju Jēkabsonei kļūt par Eiropas labāko basketbolisti, bez viņa Jēkabsone tik varena vairs nebūs]. Un tā mūsu superzvaigzne devās jaunas jēgas meklējumos otrpus okeāna...

Lai saprastu sievieti, ir jāzina, ko viņa grib
Būsim atklāti - izlases ilggadējās spēlētājas (varbūt negribētu to atzīt) pilnīgi noteikti dotu priekšroku EČ-2011 medaļām nevis dalībai OS-2012. Olimpiādē viņas jau bija, un ļoti labi, bet gribās EČ medaļu, kuru var pakārt kaklā un pie sienas, rādīt mazbērniem un dot aptaustīt... Turklāt tie nav tikai minējumi, ir arī konkrēti pierādījumi. Vienā no TV intervijām pirms EČ-2009 Jēkabsone alkaini saminstinājās un pasludināja : "Tā, tagad es to pateikšu... Eiropas čempionātā gribu izcīnīt medaļu! Vienalga, kādu". Līdzīgā intervijā pēc EČ-2009 uz jautājumu, kāpēc pēdējās 2 spēlēs viņa nespēlēja savā iepriekšējā līmenī, Jēkabsone atbildēja : "Tāpēc, ka mēs nebijām augšā" (t.i. netikām četriniekā) - to viņa neteica uzreiz pēc uz emociju pamata.

Lai iegūtu sievieti, ir jāsola to, ko viņa grib
Mērķis - EČ-2011 medaļas. Bez šāda mērķa mēs Jēkabsoni nedabūsim! Amerikas izaicinājumiem un turienes naudai nav nozīmes, ja ir reāla iespēja izcīnīt EČ medaļas. Vēl tikai vajag veselību - par to izlasē var parūpēties labāk nekā aiz okeāna. Un tikai kopā ar Jēkabsoni mēs varam izcīnīt EČ medaļas!
Tikmēr medaļu konkurentu izlases nospiež gadu nasta - 2011. gadā - Stepanova 32, Hammon 34, Aguilar 35, Palau 33, Valdemoro 35, (iepējams, vairākas jau šogad beigs karjeru izlasē). Un ņemamo Baltkrieviju ar Zvirgzdiņu mēs nemācējām uzvarēt.
Tagad viss būs citādi. Tagad mums ir vēl neatkosts treneris ar tādu pašu Eirokausu un ar jaunu pieeju [iepriekšējais treneris sākumā izšāva, bet pēc tam tika atkosts, un spēlētājas arī nogura no viņa - tāpat kā laulībā, ja vīrs visu laiku pārmet sievai, tad viņas mīlestība agri vai vēlu neglābjami beidzas].
Visu laiku labākais sastāvs. Veiksmīga pieredzējušo un jauno spēlētāju sintēze. Spēlētājas tagad jau ir pietiekami nobriedušas, lai nesagumtu zem tik nopietna mērķa sloga. Ir pienācis laiks runāt skaļi!


DREAM TEAM 2011

Kārkliņa / Babkina
Jēkabsone
Baško / Niedola
Kubliņa / Putniņa / Jansone
Tamane / Brumermane


NĀKAMGAD vai NEKAD

Jēkabsone jādabū nākamgad. Pretējā gadījumā nebūs nekad.
Medaļas jāizcīna nākamgad. Pretējā gadījumā nebūs nekad.