Mūsējo eiroReitings - biļetens Nr. 9

14.01.11
Mūsu Sapņu spēlētājas Eirolīgā un Eirokausā
EFF 9. kārta

Vienā vakarā efektīvākās ir 2 saspēlnieces - 21. gadsimta Latvijas sieviešu basketbolā kaut kas tāds notiek pirmoreiz!
Saspēles vadītājas ir "trenera smadzenes uz laukuma" - tas varētu būt spārnotākais termins basketbolā.
Tikmēr Kubliņa ir pārņēmusi EFF kopvērtējuma vadību (skat. lejāk)


+18 Babkina (Lotos Gdynia , Euroleague)
Pirmajā puslaikā mūsu jaunā censone bija mača labākā spēlētāja un varenajām pretiniecēm sagādāja lielas galvassāpes [box screen]. Otrajā puslaikā viņu sāka rūpīgāk pieskatīt un nebija iespējas atpūsies. Pēc spēles var labsajūtā nosmieties, ka viņas EFF ir tieši 2 reizes lielāks nekā pretinieču abām titulētajām saspēlniecēm kopā.



+18 Kārkliņa (TTT Rīga , Euroleague)
Šosezon pirmā Eirolīgas spēle, kurā viņai nekas nav nobintēts.
Pa ziemas brīvdienām viņai ir izdevies savest kārtībā iepriekš notriekto veselību. Sava kluba lapā mūsu Dikeoulakos saka : "sportā nozīmīgākā lieta ir veselība". It sevišķi tā ir svarīga Kārkliņai, jo viņas priekšrocības slēpjas fizkultūras īpašībās. Un tagad mēs redzam rezultātu - viņas EFF šoreiz ir lielāks nekā pretinieču abām saspēlniecēm kopā (Polijas un Horvātijas izlašu galvenās pointgārdes).



+13 Kubliņa (Gyor , Eurocup)
Spēles gaitā rezultāts grīļojās no -10 līdz +7, turpinājumā pat uz -11, bet beigās nonāca līdz -2. Pēdējā minūtē izdevās izglābties no nelāgā -9, un arī tad mūsu Kubliņa pielika savus efektivitātes plusiņus. Eirokausa 1/8-fināla atbildes izbraukuma spēlē iepriekšējā pēdējā minūte var izrādīties dikti svarīga.



+12 Baško (Wisla , Euroleague)
Ilgi slimojusī zvaigzne apritē atgriezās ļoti pārliecinoši. Dzimtajā pusē to izdarīt ir krietni vieglāk nekā kaut kur svešumā. Spēles garša atkal ir jūtama, un ne tikai mutē vien. Lejāk bildē redzamais mirdzums runā pats par sevi.



+12 Niedola (Nantes , Eurocup)
Spēlētāja, kuras efektivitāte nereti ir 2 reizes lielāka par punktiem. Tāda darbarūķe komandā ir vajadzīga kā ēst.
Pavirši eksperti (lielākā daļa tādi ir) vairāk gan skatās uz punktiem, tāpēc FIBA Young Player of the Year 2010 nav garantēts.
Ja nemāk iemest tālo, tad saspringtas spēles izšķirīgos brīžos var nākties pasēdēt malā arī turpmāk.



+10 Putniņa (Arras , Eurocup)
Pirmajā puslaikā viņa bija neitrāla, un arī spēles rezultāts bija līdzīgs. Otrajā puslaikā Putniņa pieņēmās efektivitātē, un arī spēles rezultāts kļuva tikpat pozitīvs (+10). Eirokausa 1/8-fināla atbildes izbraukuma spēlē iepriekš iekrātais handikaps lieti noderēs.



+8 Brumermane (Mondeville , Euroleague)
Komanda cīnījās izmisīgi, tomēr otrajā puslaikā pretinieces parādīja klasi. Spēles otrajā daļā mūsu Brumermane bija viena no retajām mondeviļietēm, kura kaut ko varēja likt pretī. Pēc šī zaudējuma viss vairs nav savās rokās - lai izkļūtu no grupas, pēdējā kārtā būs jāuzvar pašām un jācer, ka konkurentes zaudēs.



+7 Tamane (MKB Sopron , Euroleague)
Pret jekaterinburdziešu hiperSuperzvaigznēm
(Parker + Gruda + Stepanova) viņai bija grūti kaut ko darīt. Pretinieces bija ļoti cieši apņēmušās izbeigt Tamanes nekaunību. Vismaz izdevās nepalikt statistēs. Un joprojām sirdi silda Tamanes novembra +20 Jekaterinburgā.



Devītajā kārtā nespēlēja
Jēkabsone (Fenerbahce , Euroleague) - nomainīja klubu un vēl nav pievienojusies.
Jansone (Venezia , Eurocup) - nomainīja klubu un Eiroturnīrā vairs nepiedalās.


Vidējais EFF pēc 9 kārtām
Kubliņa +15.1 (deviņas spēles) , Tamane +14.7 (deviņas spēles) , Niedola +13.9 (deviņas spēles) , Putniņa +13.6 (septiņas spēles), Jansone +13.2 (piecas spēles) , Babkina +13.0 (astoņas spēles) , Brumermane +8.9 (deviņas spēles) , Baško +8.0 (divas spēles) , Jēkabsone +7.5 (astoņas spēles) , Kārkliņa +4.6 (astoņas spēles) .

Summārais EFF pēc 9 kārtām
Kubliņa +136 (deviņas spēles) , Tamane +132 (deviņas spēles) , Niedola +125 (deviņas spēles) , Babkina +104 (astoņas spēles) , Putniņa +95 (septiņas spēles) , Brumermane +80 (deviņas spēles) , Jansone +66 (piecas spēles) , Jēkabsone +60 (astoņas spēles) , Kārkliņa +37 (astoņas spēles) , Baško +16 (divas spēles) .


IEPRIEKŠ :
pirmsSvētku kārta
8. kārta
7. kārta
6. kārta