Mūsējo eiroReitings - biļetens Nr. 10

20.01.11
Mūsu Sapņu spēlētājas Eirolīgā un Eirokausā
EFF 10. kārta

Efektivitātes speciāliste Tamane sagrābj
tekošās nedēļas eiroReitingu un atgūst kontroli arī pār Kopvērtējumu

+21 Tamane (MKB Sopron , Euroleague)
Aizgājušā gada mūsu pamatSapņu spēlētāja ir gatava spīdēt un izcelties arī Jaunajā gadā. Pēc iepriekšējās nedēļas iešūpošanās, tagad Tamane atkal uzņem ierastos apgriezienus! Šoreiz pretiniekos trāpījās Eirolīgas lielākā "skrien un met" komanda, un šajā mešanas konkursā sopronietes palika sīkā un nepatīkamā iepakaļā. Nesen turki pie sevīm aizvilināja soproniešu labāko metēju (McCoughtry), un bez viņas Tamanes komanda uz kaut ko lielu vairs nevar cerēt. Runā, ka turki ungāriem kompensācijā esot samaksājuši 900 000 $.



+18 Babkina (Lotos Gdynia , Euroleague)
Gdiņietes iesāka negaidīti vienpersoniski un drīz vien ieguva pat 21 punkta pārsvaru. Pirmajā puslaikā Babkina bija neapturama un piesmēja pretinieču aizsardzību ar daudziem punktiem un nepārtveramām piespēlēm. Otrajā puslaikā spānietes kļuva krietni niknākas un arvien kāpināja savu agresivitāti. Mazskaitlīgās lotosnieces pamazām sāka gumt zem karstasinīgā spiediena. Valdemoro bezkaunība tika prognozēta jau iepriekš, un gdiņiešu spēles plānā viņas lielie punkti bija jau laicīgi ierakstīti. Tomēr Aguilar četri precīzi tālie dzēlieni netika gaidīti, un tie izrādījās liktenīgi. Tikai vienā gadījumā Aguilar tālā kaitniecība bija Babkinas jurisdikcijā.
Mūsu ambiciozā jaunule pēdējās spēlēs bija noķērusi kurāžu - tāpēc žēl, ka šīs sezonas Eirolīga viņai ir beigusies.



+13 Brumermane (Mondeville , Euroleague)
Jau pirms spēles bija skaidrs, ka abām komandām vairs nav cerību izkļūt no grupas. Šādā sērīgā un relaksētā atmosfērā modeviļietēm izdevās pasniegt saviem līdzjutējiem nevērtīgu un skaistu dāvanu. Mūsu lielformāta zvaigzne nekautrējās atvadīties no Eirolīgas ar tik produktīvu sniegumu, par kuru var sist uz pleca. Patīkami, ka savā pirmajā ārzemju sezonā mūsu Brumermane izskatījās cienīgi uz Eiropas lielās skatuves.



+11 Niedola (Nantes , Eurocup)
Vakars Jumtalapai pagāja zināmā stresā un īgnumā, jo pirms Eirokausa 1/8-fināla atbildes spēles nantietēm bija nieka 2 punktu handikaps un tik intriģējošā spēlē Fiba nespēja sarūpēt online statistiku. Spēles iznākumu izdevas uzzināt 10 minūtes pēc mača beigām, taču pēc tam veselu stundu nācās spaidīt Fibas lapu, lai galu galā dabūtu kāroto protokolu.
Niedolas komanda pārliecinoši tiek tālāk.



+9 Kubliņa (Gyor , Eurocup)
Uz spēli ģērietes ieradās ar zemapziņā iezagušos nolemtības sajūtu, jo Eirokausa 1/8 izšķirošajā mačā nevarēs piedalīties viņu līdere un karognesēja (Carson). Priekšnojauta izrādījās patiesīga, un pretinieces pilnībā kontrolēja notikumus, nedodot ģērietēm reālas cerības tikt tālāk. Mūsu ilggadējā zvaigzne šajā spēlē turējās tālāk no groza, mēģinot aizpildīt ierastās glābējas iztrūkumu uz perimetra, tomēr līdz ar to nerealizējās prognozētā ģēriešu priekšrocība groza tuvumā.
Kubliņa māj atvadas šīs sezonas Eirokausam.



+7 Jēkabsone (Fenerbahce , Euroleague)
Pretēji ekspertu prognozēm, augstvērtības kritumā cietušās stambulietes izrādījās pārākas par viešņu monstrālo sastāvu.
Mūsu superzvaigzni noteikti var apsveikt ar sekmīgu debiju - ielēca jaunā komandā un ar efektīvu sniegumu deva labu pienesumu negaidītā uzvarā pār Eirolīgas galveno favorīti!
Fenerbahce nopelnīja 1. numuru izsēšanā pirms Eirolīgas playoff.



+6 Kārkliņa (TTT Rīga , Euroleague)
Komanda noslēdz savas gaitas šīs sezonas Eirolīgā ar bilanci 1-9. Nu un tad? Vai tiešām tā ir baigā traģēdija? Pirms sezonas Kārkliņa nespēja atrast labu darbu ārzemēs. Un tagad viņai bija iespēja ar pašmāju klubu spēlēt Eirolīgā. Ko vēl var vēlēties? Visi nevar būt dzimuši uzvarētāji. Kārkliņai un citām pašmāju TTT spēlētājām nav tik daudz talanta, lai viņas rautin rautu uz labiem ārvalstu klubiem. Ar smagu darbu viņas var nepazust Eirolīgā kopā ar TTT. Cerēsim, ka arī nākamsezon mums būs komanda Eirolīgā.
Mūsu nacionālā īpatnība vēsta : "latvieša mīļākais ēdiens ir otrs latvietis". Atliek nospļauties un neuztvert to personīgi.



-1 Baško (Wisla , Euroleague
Iepriekšējās dienas intervijā no rehabilitācijas ārā ejošā zvaigzne brīdināja, ka pagaidām vēl nav izdevies atgūt spēles garšu.
Un minētais signāls tagad guva apstiprinājumu. Labi, ka Baško rūgtenais stāvoklis netraucēja viņas komandai uzvarēt.

-4
Putniņa (Arras , Eurocup)
Mūsu pretenciozā spēlētāja šoreiz atkal enerģiski meta, tomēr iekrita melnais vakars. Ar tādu darvas karoti Putniņas komanda tomēr spēja uzvarēt un tika tuvāk Eirokausa trofejai.


Desmitajā kārtā nespēlēja
Jansone (Venezia , Eurocup) - nomainīja klubu un Eiroturnīrā vairs nepiedalās.


Vidējais EFF pēc 10 kārtām
Tamane +15.3 (desmit spēles) , Kubliņa +14.5 (desmit spēles) ,
Babkina +13.6 (deviņas spēles) , Niedola +13.6 (desmit spēles) ,
Jansone +13.2 (piecas spēles) , Putniņa +11.4 (astoņas spēles) ,
Brumermane +9.3 (desmit spēles) , Jēkabsone +7.4 (deviņas spēles) ,
Baško +5.0 (trīs spēles) , Kārkliņa +4.8 (deviņas spēles) .

Summārais EFF pēc 10 kārtām
Tamane +153 (desmit spēles) , Kubliņa +145 (desmit spēles) ,
Niedola +136 (desmit spēles) , Babkina +122 (deviņas spēles) ,
Brumermane +93 (desmit spēles) , Putniņa +91 (astoņas spēles) ,
Jēkabsone +67 (deviņas spēles) , Jansone +66 (piecas spēles) ,
Kārkliņa +43 (deviņas spēles) , Baško +15 (trīs spēles) .


IEPRIEKŠ :
9. kārta
pirmsSvētku kārta
8. kārta
7. kārta
6. kārta