Dikeoulakos iekaros Eiropu!

30.11.10

Dikeoulakos panākumu formula
"Esmu vinējis daudzus titulus un medaļas. Formula vienmēr ir tā pati : smags darbs, smagāks kā spēlētājas var iedomāties, plus ticība un atbalsts. Esmu ticējis savām spēlētājām pat viņu sliktākajās spēlēs, un viņas ticēja man, arī komandas vadība juta to pašu. Turklāt liela nozīme ir visas komandas darbam - te ietilpst arī apkalpojošais personāls. Ja kaut viens nedarīs savu darbu, tad komandai būs problēmas" (fibaeurope.com).

Dikeoulakos gaidas EČ-2011
"Man patīk uzstādīt mērķi soli pa solim, sākot ar mazāko. Neviens nezina kā mēs izskatīsimies nākamgad. Es ceru, ka man būs visas spēlētājas un labā kondīcijā. Vissvarīgākā lieta - lai būtu visas spēlētājas, labā kondīcijā, izsalkušas pēc darba un panākumiem. Nākamais solis - nomirt uz laukuma fiziski un garīgi, un kļūt par komandu. Pēc tam mēs varēsim noteikt savus nākamos mērķus un cerības. Mēs pārstāvam valsti ar basketbola tradīcijām un ļoti lepojamies ar šo izlasi. Mēs vēlamies saglabāt šo lepnumu mūsu faniem. Mēs vēlamies ieliekt visu savu sirdi, lai uzvarētu katrā spēlē. Mēs vēlamies piepildīt fanu gaidas, kas viņiem radušās no mums" (fibaeurope.com).

Dikeoulakos par iespēju izcīnīt medaļas EČ-2011
"Vēlamies iet tik tālu, cik tālu mēs varam.
1. Atšķirību starp čempioņu komandām un pārējām komandām rada mazas detaļas. Jebkurā darbā ir labi zināms, ka detaļas var būt izšķirošas. Detaļas spēlētāju tehnikā un spēkā. Detaļas mūsu taktikā, un cik disciplinēti mēs tās ievērosim.
2. Mums ir jākļūst par īstu komandu. Tā ir problēma katrā izlasē un jebkurā sportā.
3. Spēlētājām ir smagi jāstrādā savos klubos sezonas laikā. Izlašu treneri nav burvji, kas divu mēnešu laikā var izlabot spēlētāju sliktos ieradumus un sliktās sezonas. Tas nozīmē, ka 12 spēlētājas, kas savos klubos smagi strādā un kurām ir pareizā attieksme, būs spējīgas sastādīt uzvarētāju izlasi" (fibaeurope.com).


--------------
Par 12-nieku ir divas kolosālas psiholoģiskās filmas :
- amerikāņu 12 Angry Men (1957) + torrent
- krievu 12 (2007) + torrent
--------------