Intervija ar Zvirgzdiņu

Pārpublicēta intervija
04.08.08 Sporta Diena
Ainars Zvirgzdiņš : "Viss notiek pēc plāna"

Vai veiksmīgais sniegums mačos ar elites klases pretiniecēm nav mudinājis visiem spēkiem tiekties pēc uzvaras?

Nē, abās spēlēs turējāmies pie iepriekš izstrādātā plāna. Gan aizsardzībā, gan uzbrukumā mums vēl ir rezervē varianti, kurus šajos mačos neizmantojām. Bija lietiņas, ko izmantojām tikai epizodiski. Olimpiskā turnīra spēlēs būs citi akcenti.

Vai nebaidāties par agru atklāt pretiniecēm savu spēku?

Tāds jautājums man iešāvās prātā gan galotnē mačā ar Krieviju, gan spēlējot ar ASV. Tomēr, manuprāt, tieši laba spēle ar stiprām pretiniecēm paaugstina varēšanas latiņu gan atsevišķām spēlētājām, gan visai komandai. Kolektīvais gars patlaban ir tāds, ka es nevaru meitenes mudināt spēlēt ar pusspēku.

Vai pārāk liela slodze nebija Anetei Jēkabsonei-Žogotai?

Viņa ir pieradusi spēlēt vairāk par 30 minūtēm, bet pret Krieviju 34 punktus sakrāja 28 minūtēs. Ar ASV gan nospēlēja bez maiņām, jo bija gatava un pati gribēja tā darīt. Anete labi jūtas tieši smagā darba režīmā, tāpēc visam jābūt kārtībā.

Vai Jēkabsones 5/5 un 5/8 trīspunktniekos nerada bažas par pāragri sasniegtu sportiskās formas smaili?

Maskavā viņai bija šādu veiksmīgu spēļu sērija ilgā laika posmā — tas ir meistarības rādītājs. Protams, spēle spēlei nelīdzinās, tomēr lielām bažām par precizitātes mazināšanos nav pamata.

Kāpēc ar amerikānietēm maz spēlēja Eglīte, Baško un Tāre?

Tāpēc, ka gribēju ļaut iespēlēties citām meitenēm. Prieks, ka šādu izdevību izmantoja gan Krūmberga, gan Eibele, gan Babkina. Ar Krieviju labi nospēlēja Brumermane. Tas ir ļoti svarīgi, jo olimpiskajā turnīrā nevarēsim iztikt tikai ar piecām sešām spēlētājām. Uz panākumiem varēsim cerēt, ja katrā spēlē varēs izmantot plašu spēlētāju loku.

Ko jaunu izdevās saskatīt Krievijas izlases spēlē?

Pazīstamus vaibstus gan individuālajās darbībās, gan kombinācijās. Domāju, ka pēc šodienas mača viņiem būs skarbas iekšējās sarunas un Pekinā arī Krievijas izlase spēlēs savādāk. Iespējams, daudz akcentētāk virzīs uzbrukums caur centriem. Tamanes un Kubliņas piecas piezīmes varētu mudināt viņas to darīt. Mani gan šajā saistībā iepriecēja Brumermanes veiksmīgā iesaistīšanās.

Vai izdevās īstenot visas iecerētās "izlūkošanas operācijas", kas bija iecerētas?

Jā, redzējām gan to, kas iet cauri pret Krievijas komandu, gan arī to, kas neiet.

Cik nopietni gatavosities otrdien paredzētajai finālspēlei?

Pirmdien ir atpūtas diena, tāpēc visas atkal būs gatavas spēlēt. Visticamākais, būs darīšana ar Ķīnas izlasi. Nebūs speciālas taktikas, tomēr nopietni cīnīsimies par uzvaru, lai nepazaudētu to iedvesmu, kāda patlaban valda komandā.