20.06.08 Viedokļi par OS papildus izlozi

Anete Jēkabsone : ”Es domāju – viss ir kārtībā. Mums galvenais ir uzvarēt 3 spēles. Jāuzvar ir Baltkrievija, Koreja un … [nepārliecinoši] Brazīlija [TV versijā varēja redzēt, ka drusku piemirsa, kura ir tā trešā], un pēc tam… Pirmā spēle mums ir ar Krieviju – no vienas puses ļoti labi, jo varēsim iespēlēties, pirmā spēle ar stipru pretinieci, un kā būs tā būs , neko nevarēs mums pārmest. Būs jāgatavojas tām trijām spēlēm” (16.jūn Latvijas Radio 1 raidījums Piespēle).

Gunta Baško : ”Es domāju – izlozei nav ne vainas. Visas komandas OS cīnīsies un kapāsies tikai par uzvaru. Jā, mums grupā ir Pasaules un Eiropas čempiones, bet mēs arī neesam sliktas. Mēs esam izcīnījušas ceļazīmi uz OS. Brauksim un cīnīsimies, un tad jau redzēs” (16.jūn Latvijas Radio 1 raidījums Piespēle).

Ieva Tāre : ”OS ir OS, un tur jau tik tiešām vairs nav vāju pretinieču. Nav liela starpība – A grupa vai B grupa. Kur mēs esam, tur mums ir jāspēlē. Es domāju, ka mums vienkārši jāiet uz katru spēli un jācīnās, tad jau rezultāts nāks pats par sevi. Mārtiņš Mālmeistars : ”Esat jau to pierādījušas.” Ieva Tāre : ”Nu tieši tā! Un centīsimies arī turpmāk to pierādīt!” (16.jūn Latvijas Radio 1 raidījums Piespēle, 20.jūn Radio SWH Top basketbols).

Latvijas izlases direktors : ”Labāk būtu bijis nokļūt otrā grupā, kur ir Mali un Jaunzēlande – tās izlases mēs noteikti uzvarētu. Izloze varēja būt labāka, tomēr Koreju, Baltkrieviju mēs varam uzvarēt, bet, protams, varam arī zaudēt. Nu ar Austrāliju un Krieviju jau būs grūtāk. Ne gluži 12 spēcīgākās Pasaules komandas ir nokļuvušas OS, jo ir pārstāvēti visi 5 kontinenti.” (17.jūn Latvijas Radio 1 raidījums Piespēle).

LBS prezidents : ”Izloze ir laba, jo pēc tam 1/4-finālā būs vieglāka pretiniece” (17.jūn izlases direktors Latvijas Radio 1 raidījumā Piespēle).

Ainars Zvirgzdiņš : ”Sākumā B grupa izskatījās vēlamāka, taču, kad ieskatās, arī šis ir gana labs variants. Mūsu A grupā divas izlases meistarībā ir pārākas. Pārējās četras komandas izskatās spēkos līdzīgas. Arī korejietes, kuras spēlē līdzīgā stilā kā japānietes. Spēkus viņas patērē ļoti daudz, tāpēc nav slikti, ka ar viņām jācīnās piektajā kārtā. Mums paveicies ar kalendāru” (17.jūn Diena). ”Izlozes rezultātus mēs nevaram mainīt un ar tiem būs jāsadzīvo. Jebkurā gadījumā nebrauksim uz Pekinu tikai ekskursijā, bet ar konkrētu mērķi un konkrētiem uzdevumiem. Nekas nav nereāls, un mēs cīnīsimies par katru punktu, par uzvaru katrā spēlē” (16.jūn nra.lv).

Brazīlijas izlases treneris : ”Šajās OS būs divas izlases, kuras diez vai uz kaut ko pretendēs – B grupas Mali un Jaunzēlande. Mūsu A grupā nav ne vienas vājas izlases, piecas spēles būs grūtas, tajās nedrīkstēs zaudēt koncentrēšanos. Es neizteikšu prognozes, jo OS būs 10 izlases ar iespējām sasniegt augstus rezultātus.” (19.jūn folha.uol.com.br)

Austrālijas izlases trenere izlozi raksturo kā nepatīkamu, jo kalendārs ir tāds, ka izlase nevarēs piedalīties OS atklāšanas cermonijā (16.jūn news.com.au).

Ķīna izlozi vērtē kā ļoti neveiksmīgu, jo B grupa ir nāves grupa, kur ir OS stiprākās izlases – ASV un Ķīna. A grupā favorīte ir Austrālija, bet pārējās izlases ir relatīvi vājākas. (17.jūn basketball.org.cn).

Hana Machova : ”Būtu jauki atkārtot OS-2004 panākumu un izcīnīt 5.vietu arī OS-2008” (16.jūn basket.idnes.cz).

Spānijas treneris : ”Pirms izlozes es prātoju, kurā grupā gribētu nokļūt. Ja trāpītos grūtāka grupa, tad ceturtdaļfinālā var cerēt uz vieglāku pretinieci. Abas grupas ir sarežģītas. Krievija, ASV un Austrālija ir pakāpi augstāk nekā mēs. Spānijai ir jāizkļūst no grupas un tad ceturtdaļfināls būs atslēgas spēle” (15.jūn feb.es).

Jaunzēlandes treneris : ”Pēc OS papildizlozes mūsu B grupa ir pārvērtusies par nāves grupu. Mums būs jāizdomā kā uzvarēt Spāniju. (16.jūn basketball.org.nz ”Swimming with Sharks”).

Baltkrievijas sporta un tūrisma ministrs : "Ну что, с Австралией можно сражаться. Латвию уже знаем, обыгрывали. С Россией померимся силами. Кореянок должны победить. А Бразилию мы уже обыгрывали". (17.jūl sportpanorama.by).



---


15.06.08 Olimpisko Spēļu papildus izloze :
http://basketinfo.blogspot.com/2008/06/15.html
materiālu krājums


---