Tribute to Merike Anderson

04.08.2007 Tallina.
Pārbaudes spēle : Latvija – Igaunija 108:44

Ļoti švakajā Igaunijas izlasē ārkārtīgi izcēlās Merike Andersone (no Eirolīgas Lotos) ar ātrumu un atlētiskumu. Vienā no epizodēm notika kaut kas tāds, kas ir viens no varenākajiem momentiem, kas jebkad redzēts sieviešu basketbolā.

Latviešu garās Kubliņa (193 cm) un Tamane (198 cm) nolēma kārtīgi parūpēties par mazo Andersoni (181 cm). Savā aizsardzības zonā patālu no groza viņas piesteidzās klāt Andersonei un mēģināja viņu izolēt gluži kā volejbolā ar dubulto bloku. Tomēr Andersone palēcās, meta viņām pāri un trāpīja 2 p. Pēc tā igauņu varone mežonīgi vicinājās un burtiski rēca. Žēl, ka nav video. Tas tik bija skats!

---

2009 Latvijas finālsērija. Otrā spēle.
Skaistākā epizode : Andersone izcīna bumbu pie sava groza, pārnesas pāri visam laukumam, stiepjošā lēcienā palien zem Mennas un gūst 2 p ar sodu, ko nenosvilpj.

2009 Latvijas finālsērija. Pēdējā spēle.
LTV7 Madars Bergmanis : "Šī divcīņa Andersone pret Kārkliņu ir tāda skatāmākā. Abas ir ļoti ātras. Kārkliņa labi tiek līdzi, apgrūtina visu dzīvi un darbības. Viņas abas ir viena otra cienīgas. Tā divcīņa 1:1 ir ārkārtīgi dinamiska."